دیسک کمر یکی از مشکلات رایج اسکلتی است که ستون فقرات را درگیر میکند. در واقع ستون فقرات از تعدادی مهره استخوانی تشکیل شده که در میان آنها مفاصلی وجود دارد که به آنها دیسک گفته میشود. متاسفانه عوامل بسیار زیادی باعث میشود که دیسکهای موجود در میان مهرههای ستون فقرات دچار آسیب دیدگی شود.
دیسک کمر در صورتی که به صورت پیشرفته ظاهر شود، میتواند بسیار خطرناک باشد و بر بسیاری از اندامها حرکتی نیز تاثیرات منفی داشته باشد. به عنوان مثال ممکن است فرد مبتلا به دیسک کمر دیگر نتواند به راحتی راه برود، اما دیسک کمر با چه علائمی ظاهر میشود؟
این سوالی است که برای بسیار از افراد وجود دارد. پاسخ به این سوال میتواند باعث شود بتوان از پیشرفت مشکلات دیسکی پیشگیری کرد.

دیسک کمر چه علائمی دارد؟
دیسک کمر نیز مانند بسیاری از بیماریهای دیگر میتواند با علائم خاصی آشکار شود که البته در افراد مختلف با شرایط مختلف، میتواند متفاوت باشد، اما برخی از علائم رایج دیسک کمر شامل موارد زیر است:
درد کمر
نخستین و رایجترین علامتی که میتواند نشان دهنده دیسک کمر باشد، کمر درد است. درد کمر میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما میتواند یکی از نشانههای بارز دیسک کمر باشد. این درد میتواند در نقاط مختلف ستون فقرات، از گردن تا کمر نیز حس شود.
گاهی نیز ممکن است افرادی که در مراحل ابتدایی ابتلا به دیسک کمر هستند، با مصرف داروهای مسکن، بتوانند درد خود را تسکین دهند، اما متاسفانه زمانی که دیسک کمر به مرحله پیشرفته برسد ممکن است به داروهای مسکن نیز پاسخ ندهد. در چنین شرایطی دیسک کمر نیاز به درمانهای پیشرفته دارد.
درد دست و پا
گاهی نیز ممکن است آسیبهای دیسکی علاوه بر درد کمر، با درد دست و پا و یا حتی گردن نیز همراه باشد. در چنین مواردی نیز ممکن است که بیمار نتواند تشخیص دهد که علت درد، در بخش-های مختلف دست و پا، به دلیل مشکلات ستون فقرات است.
به همین دلیل توصیه میشود اگر برای مدت زمان طولانی با درد در بخشهایی از دست، پا و گردن خود مواجه هستید، در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنید، زیرا این احتمال وجود دارد که اعصاب موجود در ستون فقرات، تحت فشار باشد و این فشار ناشی از ابتلا به دیسک کمر باشد.
درد سیاتیک
درد سیاتیک نیز از جمله دردهای رایج است که گاهی نیز بر اثر تحت فشار قرار گرفتن دیسک کمر ایجاد میشود. معمولا درد سیاتیک دردی است که از ناحیه کمر به سمت ران و یا ساق پا کشیده میشود. درد سیاتیک در برخی از افراد به صورت تیر کشیدنهای مداوم آشکار میشود که میتواند فرد را از انجام فعالیتهای روزانه خود محروم کند.
اگر شما نیز با چنین علائمی مانند درد سیاتیک مواجه هستید، باید به این مورد توجه داشته باشید که نیاز است که حتما این مورد را پیگیری کنید.
دیسک کمر چه زمان خطرناک است؟
معمولا افرادی که مبتلا به دیسک کمر هستند، اگر در زمان مناسب به پزشک متخصص مراجعه کنند، این احتمال وجود دارد که بتوان با انجام برخی از تمرینهای ورزشی، فیزیوتراپی و مصرف داروهای مسکن، تا حد زیادی از پیشرفت آن جلوگیری کرد.
در برخی از موارد ممکن است دیسک پاره شود. در چنین شرایطی بیمار با خطرات جدی مواجه خواهد شد، که ممکن است منجر به از بین رفتن عصبهای برخی از اندامهای فرد مانند پا شود.
در چنین شرایطی تنها راه درمان انجام عمل جراحی است. عمل جراحی دیسک کمر از جمله عملهایی است که نمیتواند نتیجه قطعی برای درمان داشته باشد، اما با پیشرفت علم در حوزه پزشکی، این احتمال وجود دارد که بیمار پس از انجام عمل جراحی درد کمتری را تجربه کند.
البته افرادی که عمل دیسک کمر انجام میدهند باید به این مورد توجه داشته باشند که نیاز است تا از انجام هرگونه فعالیت بدنی که منجر به ایجاد فشار به ستون فقرات میشود اکیدا خودداری کنند.
نظرات