یکی از رایجترین مشکلاتی که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند، کوتاهی قد و افزایش قد در بزرگسالی است. گاهی نیز ممکن است دغدغه بسیاری از والدین این باشد که فرزندشان کوتاه قد نباشد، زیرا قد یکی از مواردی است که میتواند تاثیرات بسیار زیادی بر روابط اجتماعی افراد داشته باشد. اما سوالی که برای بسیاری از افراد کوتاه قد در بزرگسالی وجود دارد این است که چگونه میتواند قد را پس از پایان دوران بلوغ افزایش داد؟
نخست نیاز تا بدانید که میزان قد افراد در بزرگسالی به دو عامل مهم بستگی دارد و میتواند تعیین کننده کوتاهی یا بلندی قد آنها باشد:
تغذیه مهم در دوران کودکی
یکی از مواردی که والدین در دوران کودکی تا رسیدن فرزندشان به دوران بلوغ باید به آن توجه داشته باشند، تغذیه سالم و مناسب است. دقت داشته باشید که برخی از ویتامینها و مواد غذایی میتوانند تاثیر بسیار زیادی بر میزان رشد استخوانها داشته باشند. در نتیجه کمبود و یا عدم مصرف آنها به میزان مناسب ممکن است باعث عدم رشد کم استخوانها و کوتاهی قد در بزرگسالی شود.
ژنتیک
مهمترین و تاثیرگذارترین مورد که میتواند تعیین کننده کوتاهی و یا بلندی قد افراد در بزرگسالی باشد، ژنتیک است. دقت داشته باشید که گاهی فرزندان از پدر و مادر خود ژن کوتاهی و یا بلند قدی را به ارث میبرند. در چنین شرایطی نمیتوان با استفاده از راهکارهای افزایش قد در بزرگسالی، کاری کرد که فرد کوتاه قد، تبدیل به یک فرد بلند قد شود.
در واقع زمانی که پدر و یا مادر دارای قدی کوتاه هستند، توصیه میشود تا با مراجعه به پزشک و رعایت رژیم غذایی مناسب، کمک کنید تا فرزندتان تا حد امکان رشد طبیعی خود را داشته باشد و تا جایی که ممکن است، از کوتاهی بیش از حد قد او پیشگیری کنید.

افزایش قد در بزرگسالی
یکی از مواردی که ممکن است دغدغه بسیاری از افراد بزرگ سال باشد، این است که چگونه میتوان پس از دوران بلوغ و توقف رشد، قدی بلندتر داشت؟ متاسفانه راهکار قطعی برای افزایش قد پس از دوران بلوغ وجود ندارد اما چند راهکار در علم پزشکی برای افزایش قد در بزرگسالی توصیه میشود، که برخی از آنها شامل موارد زیر است:
عمل جراحی
یکی از راهکارهای سخت و البته پُرهزینه برای افزایش قد پس از دوران بلوغ، انجام عمل جراحی است. در این عمل سعی میشود تا با ایجاد فاصله میان مفاصل، طول استخوانها را تا حدی افزایش دهند. البته نیاز است تا بدانید که در این روش تنها چند سانتی متر به قد فرد اضافه میشود، که ممکن است برای یک فرد با قدی بسیار کوتاه تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.
نیاز است که پیش از اقدام به عمل جراحی افزایش قد به این مورد توجه داشته باشید که این عمل دارای دوران نقاهت بسیار طولانی است، که ممکن است برای بسیاری از افراد مناسب نباشد.
اصلاح فیزیک بدن
در برخی از موارد ممکن است عدم داشتن فیزیک نامناسب بدنی در بلند مدت باعث کوتاهی قد شود. به عنوان مثل برخی از افراد ممکن است به دلیل قوز کردنهای مدام، شکل ستون فقرات آنها تغییر کند و باعث کوتاه شدن قدشان شود.
در چنین شرایطی اصلاح فیزیک بدن و انجام ورزشهای مناسب در بازههای زمانی 6 ماهه تا 1 ساله، میتواند گاهی قد فرد را تا چندین سانتیمتر افزایش دهد. البته نیاز است تا به این مورد نیز توجه داشته باشید که تمرینات ورزشی حتما تحت نظر پزشک و افراد متخصص انجام شود تا از آسیب به اسکلت بدن پیشگیری کنید.
برای افزایش قد در بزرگسالی به صورت تخصصی چه کار کنیم؟
برای این کار میتوانید به کلینیک تخصصی ما مراجعه کنید. برای دریافت هزینه و اطلاعات بیشتر با کلینیک تخصصی ما به شماره 8888715-021 یا 09382021922 تماس بگیرید.
نظرات